Astoria Prosecco Corderie Extra Dry Magnum

€18.51
+ -

Description

Details of wine

The grapes harvested in hilly vineyards are softly pressed. The primary fermentation of the must at 16/18 ° C of temperature is followed by a low-temperature foaming process to respect the precious aromas we can appreciate in its floral bouquet, in a pleasantly soft and harmonious taste.

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Color

Giallo paglierino chiaro.

Smell

Il profumo è netto, elegante e con classiche note fruttate e floreali.

Taste

Armonico, cremoso, e con una piacevole nota acidula.

Pairings

Gustiamolo come aperitivo, con antipasti delicati oppure in perfetto abbinamento con grigliate di mare.

Details

Features

YEAR NV
TRAINING SYSTEM Sylvoz
ALCOL 11.00
FORMAT 1,50 L Magnum
COLLECTED La vendemmia avviene manualmente a cavallo della fine di Settembre e gli inizi di Ottobre con le uve al nel momento migliore con perfetto equilibrio tra freschezza e zuccheri.

Details

Informations

CLASSIFICATION DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco
TEMPERATURE 6-8
LOCATION Refrontolo (TV)
REFINEMENT La spumantizzazione avviene a 16-18 °C sempre con lieviti selezionati e dura circa 25-35 giorni. Segue un breve periodo di affinamento sui lieviti per qualche giorno. Il Prosecco Valdobbiadene Corderie viene poi imbottigliato e lasciato riposare ulteriori 30 giorni prima della commercializzazione.
PLANTS FOR HECTARE 3.000-4000 ceppi per ettaro
WINEMAKING Pressatura soffice per garantire la migliore conservazione degli aromi primari dell'uva. La fermentazione primaria è eseguita in vasche di acciaio INOX a temperatura controllata di 18 - 19 °C con lieviti selezionati autoctoni. Dopo la prima fermentazione alcolica, il vino è fatto affinare sulle "fecce nobili" per un periodo variabile compreso tra 30e e 45 giorni. Segua poi la filtrazione e la presa di spuma in autoclavi a temperatura controllata.
PERLAGE Perlage fine e persistente.
RETURN HALF 3/4 kg per ceppo - 90/100 quintali per ettaro
ACIDITY 6.5 g/l

Details

Awards

User Reviews:

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CELLAR

Name: Astoria
Start-up year: 1987
Cultivated hectares: 40
Winemaker name: Roberto Sandrin
Address: Via Crevada, 12 - Susegana (TV)
Web Site: www.astoria.it

Astoria is a Treviso brand known all over the world for its Prosecco always very pleasant and competitive and also to be an official sponsor for the Giro d'Italia that saw the track for the sensuous year in the 2017 edition. Looking at the long beating of labels, the eye immediately falls on the packaging of the bottles, very colorful and contemporary, with a thousand sophisticated and talented lines, which dress convincing and thick wines. The company is located in Refrontolo, in the Val de Brun estate, where you can admire the beautiful farmhouse that dates back to the nineteenth century. Giorgio and Paolo Polegato, descendants of a family history of viticulturists from Treviso, know how to "read" the climate and the soils of this fortunate area.