>
description
Rosso rubino limpido.
Di buona intensità olfattiva, rivela sentori fruttati e floreali fra i quali spicca quello tipico variatale della viola.
Al gusto si rileva secco, abbastanza caldo, con una giusta carica di tannini, complessivamente armonico ed equilibrato.
Grazie alla sua versatilità, si abbina particolarmente a primi piatti, minestre, carni bianche e rosse e formaggi. In Romagna si apprezza anche con la "rustida" di pesce, meglio se grasso come sarde e sardoncini.
Details
YEAR | 2019 |
---|
TRAINING SYSTEM | Cordone speronato |
---|
ALCOL | 14.00 |
---|
FORMAT | 0,75 L Standard |
---|
COLLECTED | Raccolta manuale dei grappoli. |
---|
Details
CLASSIFICATION | IGT Rubicone |
---|---|
TEMPERATURE | 16-18 |
LOCATION | Vigna dei Fagiani |
GROUND | Terreni a medio impasto ricchi di scheletro, su strato ghiaioso in profondità. |
REFINEMENT | In acciaio e a seguire in bottiglia. |
ANNUAL PRODUCTION | 5000 |
WINEMAKING | Pigiatura soffice con diraspatura. Macerazione delle uve per 7-8 uve. |
DECANTING | 1 ora |
Details
Log in to be able to have your say on this wine!
CELLAR
Name: Ca di Camilla
Cultivated hectares: 4
Address: Via Cá della Camilla, 26 - Valbiano di Sarsina (FC)
The farm is located along the valley of the river Savio, 4 km after Sarsina, on a gentle plateau. The vineyard covers 4 hectares and is one of the highest in the hilly area. The microclimate is unique and favourable: the altitude above sea level, the considerable temperature range between day and night, the favourable exposure, the calcareous and well-drained soil, the presence of constant breezes, and the river that flows at the bottom of the valley, allow the grapes to mature without strong contamination from man, in a completely natural way. The result of these factors is unique and unrepeatable: an exaltation of the peculiarities of the cultivated vines and their organoleptic characteristics.