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description
Rosso rubino.
Aromi di prugne, ribes nero, erbe secche, champignon e terreno.
Fresco e vivace al palato, il vino scoppia con note di ribes e prugna accentate da sentori di cannella, cedro, cuoio e pepe bianco.
Da abbinare con una bistecca alla griglia o le carni rosse in genere e formaggio per le annate più vecchie.
Details
YEAR | 2019 |
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VINES | 10% Cabernet Franc, 15% Cabernet Sauvignon, 70% Merlot, 5% Malbec |
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ALCOL | 13.50 |
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FORMAT | 0,75 L Standard |
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Details
CLASSIFICATION | AOC Cotes de Bourg |
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TEMPERATURE | 16-18 |
GROUND | Un primo strato di ghiaia fangosa coperta da argilla e questa giustapposizione porta a una grande complessità minerale. |
REFINEMENT | Dopo la fermentazione malolattica il vino viene trasferito, tramite gravità, in botti dove matura per 12 mesi. |
WINEMAKING | Fermentazioni spontanee termoregolate con lieviti indigeni della tenuta per rafforzare l'influenza del terroir. Aggiunta di zolfo in quantità limitata. Nessuna chiarificazione per precipitazione naturale soprattutto con inverni freddi. Filtrazione prima di essere imbottigliato. |
DECANTING | 1 ora |
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CELLAR
Name: Chateau La Grolet
Cultivated hectares: 38
Address: Chateau la Grolet, Saint-Ciers-de-Canesse (Francia)
Web Site: http://www.la-grolet.com/
On the commune of Saint-Ciers-De-Canesse, Château La Grolet covers 54 hectares divided into 38 hectares of red vineyards, but also in natural meadows, woodland, river and sources, a structure that has remained unchanged for centuries. With its vineyard divided into small terraces and steep slopes, Château La Grolet is proud to carry the Côtes de Bourg appelation in a landscape that is worth of "little Switzerland of Gironde", because this how Côtes de Bourg is named, Bordeaux appellation with a strong personality. The wines of Château La Grolet are its proof. Château La Grolet is one of two châteaux owned by the Hubert family. Jean-Luc Hubert and his wife Catherine have brought life back into this noble XVIII century house. They are committed to natural viticulture and enhancing the biodiversity of their vineyard to protect the old vines. All vines are hand pruned and hand harvested to insure the grapes stay intact.