20%

Chiquet Champagne Millèsime Or Premier Cru 2014

Special Price €46.90 Regular Price €58.62
You are saving 11.72
+ -

description

Details of wine

FREE SHIPPING ON ORDERS OVER 49 EURO

Color

Giallo dorato pallido.

Smell

Bouquet espressivo con sentori di frutta secca, accompagnati da note di mele cotogne e note di miele.

Taste

Al palato il vino risulta ampio, dal finale aromatico. Al palato si percepiscono gli aromi sentiti al naso.

Details

Features

YEAR 2014
VINES 40% Chardonnay, 60% Pinot Nero
TRAINING SYSTEM Potatura Chablis e Cordon de Royat.
ALCOL 12.50
FORMAT 0,75 L Standard
COLLECTED La vendemmia viene effettuata manualmente a Settembre, il trasporto si fa con delle cassette traforate. Torchi idraulici di 4000 kg.

Details

Informations

CLASSIFICATION AOC Champagne
TEMPERATURE 6-8
LOCATION Vigneti situati sui comuni di Hautvillers, Dizy, Mareuil sur Aÿ
GROUND Argilo-calcareo su gesso a belemnita. Questo gesso accumula e poi restituisce il calore solare. Facilita il drenaggio delle acque in eccesso e restituisce l'umidità durante l'estate.
REFINEMENT Sur « lies » per un periodo minimo di 4 anni. Estrazione delle « lies » (dégorgement) e dosaggio (liqueur d'expédition).
PLANTS FOR HECTARE 8300-10000
WINEMAKING Vinificazione parcellare. Fermentazione in tini termoregolati di piccoli volumi. Fermentazione malolattica realizzata, stabilizzazione con il freddo, allevamento in tini dai 4 ai 7 mesi dopo la raccolta.
PERLAGE Perlage fine.

Details

Awards

User Reviews:

There are no reviews for this wine yet. Let us know your opinion!

Name: Gaston Chiquet
Start-up year: 1746
Cultivated hectares: 23
Address: 912 , avenue du Général Leclerc - Dizy (France)
Web Site: www.gastonchiquet.com

1746 Eight generations have passed since Nicholas CHIQUET planted his first vine in 1746s. 1919 Fernand and Gaston Chiquet –winemakers from the cradle – combine their talents to establish a winery. They are pioneers in Champagne: among the very first to grow their own grapes, produce their own champagne and market it under their own label, CHIQUET Frères. 1923 CHIQUET Frères wins its first medal at a competition in Paris, then its first gold medal in Epernay. 1935 Gaston CHIQUET separates from his brother to create his own label. 1950 Gaston and his son, Claude, expand the family’s holdings into the regions of Aÿ and Hautvillers. Grapes from these vines increase the possibilities for blending – the essential art of champagne. 2003 Antoine and Nicolas CHIQUET’s turn. These brothers assure continuity while respecting their ancestral rules: “Our goal is to maintain the quality we have inherited.” The techniques improve – the tradition endures.