Gustave Lorentz Gewurztraminer Grand Cru Altenberg de Bergheim 2012

€33.26
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Description

Details of wine

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Color

Dotato di un bel giallo paglierino brillante.

Smell

Al naso è elegante con aromi delicati di fiori bianchi, frutta gialla matura e con note di cardamomo e miele.

Taste

In bocca si avverte la polpa della pesca bianca, della nocciola tostata per finire con sentori di speziati. È un vino opulento, complesso ma al tempo stesso perfettamente bilanciato. Ottima struttura e morbidezza, integrate ad una trama gustativa di grande intensità.

Pairings

Ideale per l'aperitivo, con il foie gras, formaggi stagionati e dessert con frutta esotica. Perfetto per accompagnare piatti speziati e agrodolci della cucina thai, cinese e indiana.

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Features

YEAR 2012
ALCOL 14.50
FORMAT 0,75 L Standard
COLLECTED A mano all'inizio di Ottobre.

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Informations

CLASSIFICATION AOC Alsace
TEMPERATURE 10-12
LOCATION Bergheim (Alsace)
GROUND Il terreno presente si compone di un profilo minerale molto marcato, nonché di una varietà geologica elaborata nel corso dei fenomeni naturali della storia.
WINEMAKING La fermentazione avviene in vasche di acciaio inox a temperatura controllata.
DECANTING 1 ora

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Awards

EXPERT YEAR MARK
EXPERT YEAR MARK
Wine Spectator 2006 89
Wine Advocated 2011 90
James Suckling 2013 93
James Suckling 2016 93

User Reviews:

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Name: Gustave Lorentz
Address: Alsace (France)

In the Alsace region, more precisely in the village of Bergheim, the Lorentz family has been dedicated to wine production for 250 years. "You can't make wine if you don't put your whole heart into it." This is the motto that exalts the passion of those who work in this company. It is a great passion that allowed Charles Lorentz, the founder, to achieve this excellence, planting the vines on the hills of Altenberg de Bergheim. Thus, Riesling, Pinot Grigio, Gewurztraminer and other varieties in the Altenberg hills express their typicality year after year. Recognition for this persistence and perseverance came in 1983, when these vineyards were classified as "Grand Cru". When Mother Nature allows it, it is possible to practice the precious "late harvest" and, even more complex and rare, the "selection of noble grapes". The same level of attention is applied in the cellar, thanks to the use of the most modern vinification, ageing and bottling technologies.