La Palazzetta Brunello di Montalcino 2017

€37.65
+-
  1. Crafts
  2. Vegans
  3. Old vines

description

Details of wine

FREE SHIPPING ON ORDERS OVER 49 EURO

Color

Rosso rubino tendente al granato.

Smell

Intenso ed avvolgente, ricco di aromi, con note fruttate, di sottobosco mediterraneo, mora e mirtillo che si uniscono a sentori di cioccolato.

Taste

Corpo pieno con tannini ben presenti, buona acidità, finale armonico ed elegante, persistente.

Pairings

Carne rossa, cacciagione e formaggi stagionati.

Details

Features

YEAR 2017
TRAINING SYSTEM Cordone speronato
ALCOL 14.50
FORMAT 0,75 L Standard

Details

Informations

CLASSIFICATION DOCG Brunello di Montalcino
TEMPERATURE 18-20
LOCATION Castelnuovo dell'Abate - Montalcino (SI)
GROUND Tessitura franca, calcareo, ricco di scheletro.
REFINEMENT 3,5 anni in botti di legno di rovere francese. 6 mesi in bottiglia.
PLANTS FOR HECTARE 5500
WINEMAKING Dopo un'attenta selezione e raccolta delle uve seguono la fermentazione alcolica a temperatura controllata e macerazione di circa 20 giorni con lieviti autoctoni, per proseguire poi con la fermentazione malolattica.
DECANTING 1 ora

Details

Awards

User Reviews:

There are no reviews for this wine yet. Let us know your opinion!

CELLAR

Name: La Palazzetta
Cultivated hectares: 20
Address: Castelnuovo dell'Abate - Montalcino (SI)
Web Site: https://www.palazzettafanti.com/

Located at 365 m a.s.l. on the South-East side of Montalcino, La Palazzetta with 20 hectares of vineyards and 2500 olive trees dominates the magnificent view of the Abbey of Sant'Antimo. The production of Rosso di Montalcino DOC, Brunello di Montalcino DOCG, Sant'Antimo Rosso DOC and extra-virgin olive oil increase the value of the local area and preserve what comes every year from Nature. Not extremely cold winters, hot summers, rainy and humid springtimes and autumns create in these limestone and rocky lands very fragrant wines with intense colors and pleasant acidity and tannins. The natural principles of cultivation and production will receive the organic certification starting with the harvest of 2018.