description
Details of wine
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Color
Rosso rubino intenso con riflessi violacei.

Smell
Fresco con note fruttate, bacche rosse, ciliegia e viola.

Taste
Corpo pieno, tannini morbidi di apprezzabile tessitura, buona acidità, profondo in bocca, persistente.

Pairings
Piatti di carne rossa e bianca, cacciagione, formaggi di media stagionatura.
Details
Features
YEAR | 2020 |
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TRAINING SYSTEM | Cordone speronato |
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ALCOL | 14.50 |
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FORMAT | 0,75 L Standard |
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Details
Informations
CLASSIFICATION | DOC Rosso di Montalcino |
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TEMPERATURE | 16-18 |
LOCATION | Castelnuovo dell'Abate - Montalcino (SI) |
GROUND | Tessitura franca, calcareo, ricco di scheletro. |
REFINEMENT | Circa 14 mesi in tonneaux da 5 hl di rovere francese. |
PLANTS FOR HECTARE | 5500 |
WINEMAKING | Le uve provenienti dai vigneti più giovani dopo una selezione in raccolta iniziano la fermentazione alcolica in tini di acciaio a temperatura controllata. |
DECANTING | 1 ora |
Details
Awards
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CELLAR
Name: La Palazzetta
Cultivated hectares: 20
Address: Castelnuovo dell'Abate - Montalcino (SI)
Web Site: https://www.palazzettafanti.com/
Located at 365 m a.s.l. on the South-East side of Montalcino, La Palazzetta with 20 hectares of vineyards and 2500 olive trees dominates the magnificent view of the Abbey of Sant'Antimo. The production of Rosso di Montalcino DOC, Brunello di Montalcino DOCG, Sant'Antimo Rosso DOC and extra-virgin olive oil increase the value of the local area and preserve what comes every year from Nature. Not extremely cold winters, hot summers, rainy and humid springtimes and autumns create in these limestone and rocky lands very fragrant wines with intense colors and pleasant acidity and tannins. The natural principles of cultivation and production will receive the organic certification starting with the harvest of 2018.