description
Details of wine
Masi is a reference name in Italian wine history, born at the end of the seventeenth century by the Boscaini family.
A company that has as its primary objective, the enhancement of the autochthonous vines of the Veneto region represented by Corvina, Rondinella and Molinara.
The Moxxé Brut Appaxximento Rosé is a wine with a marked freshness typical of Pinot Grigio which is accompanied by an intense fruity structure and an original coppery color emphasized by short drying.
Masi's expertise in withering technique meets the tradition of ready-to-drink sparkling wine, which has always been present in the Venice region.
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Color
Rosa salmone di media intensità, particolarmente brillante.

Smell
Al naso colpisce per le eleganti note di frutti di bosco, in particolare il ribes, accompagnate da sentori floreali.

Taste
Al palato, se pur piacevolmente fresco e immediato, sorprende per la struttura con aromi di frutta matura presenti anche nel finale secco.

Pairings
Decisamente adatto al momento dell'aperitivo accompagnato da salumi o formaggi freschi; lo si può godere anche durante il pasto per accompagnare tipici piatti estivi, caprese, ricche insalate e roastbeef.
Details
Features
YEAR | 2021 |
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ALCOL | 12.00 |
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FORMAT | 0,75 L Standard |
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COLLECTED | Fine Agosto. |
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Details
Informations
TEMPERATURE | 6-8 |
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LOCATION | Gargagnago di Valpolicella (VR) |
REFINEMENT | Segue presa di spuma con metodo Charmat. 1 mese di permanenza sui lieviti. |
WINEMAKING | Vinificato dopo un leggero appassimento di circa 20 giorni. Leggera macerazione in pressa per circa 2 ore ad una temperatura di 15 gradi concomitante con la pressatura soffice. La fermentazione avviene a bassa temperatura scalare dai 15 ai 10 °C per 25 giorni al fine di esaltarne la freschezza e i profumi. Inibita la fermentazione malolattica per il mantenimento dell'acidità. |
PRODUCTION | L'expertise di Masi nella tecnica dei vini da uve appassite. |
PERLAGE | Perlage vivace. |
DRY EXTRACT | 19.0 g/l |
ACIDITY | 6.0 g/l |
PH | 3.2 |
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Awards
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CELLAR
Name: Masi
Start-up year: 1772
Cultivated hectares: 5500
Winemaker name: Gruppo Tecnico Masi
Address: Via Monteleone, 26 - Gargagnago di Valpolicella (VR)
Web Site: www.masi.it
The history of Masi began in the late eighteenth century, when the family bought the prestigious vineyard of Boscaini "Vaio dei Masi" on the hills of Valpolicella. The company has gradually expanded, with subsequent acquisitions under the best of Venetian historical production areas. Among other things, manages the vineyards of Valpolicella Masi richest in history, those of Conti Serego Alighieri, who from 1353 belong to the descendants of the poet Dante and has also teamed up with the historical accounts of the company thirty Bossi Fedrigotti. Today Masi products are present in more than 60 countries, the export share exceeds 88% of production.